Alku – osa 2

Alku – osa 2

“Miltä se tuntuisi elättää itsensä omalla työllään? “Miltähän se tuntuisi tehdä asioita omasta näkemyksestään käsin?”  Nämä kaksi ajatusta eivät ole jättäneet  minua rauhaan viimeisen parin vuoden aikana. Olen utelias organisaatiokasvatti, joka ensimmäisen kerran työhön tylsistyttyään lähti lukemaan itselleen kemiantekniikan AMK-inssin paperit. Toisella kerralla hyppäsin 15. vuoden vuorotyöskentelyn jälkeen päivätöihin. Kolmannella kerralla luin itseni yliopistolla työnohjaajaksi ja aloin tehdä työnohjaustyötä iltaisin. Neljäs tylsistyminen näyttää aiheuttavan sen, että yrittäjyys kutsuu kahdenkymmenen vuoden organisaatioelämän jälkeen. Saapa nähdä, mitä Petrin kanssa keksimme, kun viides tylsyyden aalto minut saavuttaa 🙂

Idealouhos syntyy

Kuten Petri aikaisemmassa blogitekstissään kirjoittaa, aloimme hioa Idealouhosta yksittäisestä palvelusta. Aloimme nopeasti tutkia arvojamme, vahvuuksiamme sekä työkokemuksiamme  ja tajusimme, että arvomme mätsäävät mallikkaasti yhteen. Petrin pitkä kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä kaikkine kommervenkkeineen ja oma taustani ison prosessiteollisuuden yrityksen palveluksessa on antanut erinomaisen  ymmärryksen organisaatioiden ja yritysten auttamiseksi. Lopputulokseksi löysimme  mahtavan paketin asiantuntemusta inhimillisellä tvistillä maustettuna (tästä myöhemmin lisää).

Olemme työstäneet Idealouhosta puolisen vuotta ja on mahtavaa nähdä toiminnan lähtevän liikkeelle. Kuinka monta lauantai- ja sunnuntaiaamua olemmekaan työstäneet ajatuksia visuaaliseen ja kirjalliseen muotoon kahvinkeittimen kurinassa, jakaneet kirja- ja tekstivinkkejä toisillemme, kaivaneet organisaatiopsykologian materiaalit jälleen esille ja oppineet valtavasti.

Tausta-ajatuksena kaikessa tekemisessämme on ihmisen kokoinen ihmiskäsitys. Suurin usko on siihen, että motivoitunutta  ihmistä auttamalla jokaisen potentiaalia pystytään nostamaan. Kun tämä tapahtuu yrityksessä useammalle taholle yhtä aikaa, seuraukset voivat olla huikeita. Tiedämme, mihin yrityksen muutokset useimmiten tyssäävät, toisaalta sen, miten voimme auttaa koko organisaatiota menestymään paremmin. Tiedämme johtajuuden kulmakivet ja kollegiaalisuuden tärkeyden. Ymmärrämme myös, että oman ajattelun kanssa on oltava tarkkana, koska oma kupla on usein suurin tulppa uuden oppimiseen ja asioiden selkeään havainnointiin.

Kiitos

Tässä on lämpimän kiitoksen paikka. Ennen kaikkea kiitos Petrille, joka kuuntelet avoimin korvin ja rakennat polkua aina seuraavaan asiaan. Silloittamisen kykysi on huikea.  

Kiitos aviomies-Jarnolle talouspuolen sparraamisesta, inhotttavista kysymyksistä ja läsnäolostasi. Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet ja sparranneet tälle uudelle polulle lähtemisessä ja Idealouhoksen rakentumisessa. Huikean siistiä, kiitos!

Lopuksi

Aloitamme toimintaamme lähiviikkoina ja paras tapa kontaktoida on vanha kunnon luuri tai kirjoitusvimman iskiessä sähköpostillakin saa kiinni. Jutellaan, miten voimme auttaa sinua ja organisaatiotasi. 

Nakkaa yhteyspyyntö Linkedinissä niin verkostoidutaan, en spämmäile vaikka saatankin jakaa liikaa juttuja työelämän kehittämisestä ja ilmiöistä työelämässä 🙂

Seuraava blogikirjoitus kertoo kysymisen vaikeudesta. Jospa lakkaisimme elämästä oletusten kautta ja vain kysyisimme, voisiko työelämäkin olla helpompaa?

 

Tarja Munther

+358 4578717146

tarja.munther@idealouhos.fi

Linkedin https://www.linkedin.com/in/tarjamunther/