Kuinka tappaa ideointi ja motivointi?

ideointi

Tiesitkö, että ideointi...

eli, yrityksen kyky ideoida on kilpailuetu. Vuonna 2017 Harvard Business Review:ssä julkaistussa artikkelissa* tutkijat halusivat selvittää miten innovaatio toimii yrityksissä. Tärkein tekijä menestyvälle innovoinnille oli ideointiaste, eli johdon hyväksymien ideoiden lukumäärä jaettuna aktiivisten käyttäjien lukumäärällä. Tutkimuksen mukaan tämä yrityksen korkea kyky ideoida korreloi positiivisesti yrityksen kasvun ja tuloksen suhteen.

motivointi

Motivaatio ja työssä motivointi on…

kaikille meille tärkeää. Työn sisältö, työyhteisö, vaikuttamismahdollisuudet ja kehittymismahdollisuudet ovat usein tärkeimpiä motivaatiotekijöitä. Toisaalta työssä motivointi on usein esimiehen tai esinaisen tehtävä, jolloin avainasemaan nousee mm. oikeudenmukaisuus, läsnäolo ja työntekijöiden tukeminen.

osallistaminen

Osallistaminen…

eli työntekijöiden ottaminen mukaan kehittämiseen, on avainasemassa niin ideoinnin, motivoinnin ja yhteishengen vahvistamisen suhteen. Osallistaminen vaatii aikaa ja tapoja osallistaa henkilöstöä.

Yksi tapa osallistaa…

on käyttää erilaisia luovia menetelmiä ja innovaatioprosesseja, jotka ovat yksi askel matkalla kohti ketterämpää ideointia ja innovaatioita, eli parempaa ideakulttuuria.

Tämän kaiken voi tuhota helposti.

Keinoja tuhota ideat ja tappaa ideointi on lukuisia. Se onnistuu helposti ja usein huomaamatta. Olemme koostaneet niistä muutaman oppaaseen 7 tapaa tappaa ideat. Eli kuinka hukkaat kilpailuetusi. Pääset alta lataamaan ilmaisen oppaan ja samalla liittymään sähköpostilistalle. Lähetämme sähköpostitse:

  • Mielenkiintoisia näkemyksiä ja informaatiota ideoinnin maailmasta.
  • Ilmaisia työkaluja.
  • Silloin tällöin tietoa palveluista.

*Minor, Dylan – Brook, Paul – Bernoff, Josh 2017. Data From 3.5 Million Employees Shows How Innovation Really Works. Harvard Business Review 9.10.2017. Viitattu 24.3.2021